Tips Kesihatan Mama Adni Selepas Bersalin.

with 3 comments
TIPS KECANTIKAN DAN KESIHATAN UNTUK WANITA 30AN
1. Kawal permakanan
-proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. banyakkan makanan yang berserat tinggi sayur dan buah-buahan,kurangkan makanan berlemak,minuman yang mengandungi kafein,minuman ringan dan makanan ringan.
2. Gunakan pelembab yang sesuai
-Apabila umur kita menjangkau 30an keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang,oleh itu krim pelembab sangat diperlukan. Carilah pelembab yang sesuai dengan kulit muka masing-masing, haruslah diingatkan yang krim muka jenama popular dan mahal tidak semestinya sesuai dengan jenis kulit muka.


Naturactor foundation
Naturactor foundation yang ana jual ye :)

 
3. Cuba elakkan dari pancaran cahaya matahari
-jangan biarkan kulit muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari di dalam jangka masa yang panjang. Pendedahan yang lama buka sahaja dapat mengelapkan kulit ianya juga dapat mengurangkan kelembapan kulit yang membawa kepada kekeringan.
4. Sentiasa bersenam
-bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan pastikan kita mengamalkan senaman ringan setiap hari selepas bangun dari tidur. jikalau mempunyai masa lakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

5. Minum banyak air putih
-kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dengan meminum air putih yang banyak. Air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamanya kulit muka, kekurangan jumlah air dalam badan,boleh menyebabkan kita mudah diserang pelbagai penyakit selain itu air juga penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin di dalam badan.
6. Makanan Tambahan
-Pengambilan makanan tambahan spt Vitamin amat penting dan digalakkan untuk wanita 30an. Kesibukan dengan tugasan pejabat atau pun di rumah menyebabkan para wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang,jadi pengambilan vitamin dapat membantu menyelesaikannya.
Shaklee Supplement/Vitamin
Shaklee Supplements/Vitamins
 
7. Elakkan bermake-up tebal
-wanita 30an seelok-eloknya menggunakan makeup yang nipis dan beserderhana cuba elakkan dari menggunakan foundation yang tebal serta lipstik yang merah menyala,ianya dapat membuatkan wanita itu nampak lebih tua dan garang
8. Positif
-Ceria dan selalu bersama yang tersayang. Wanita 30an mestilah mengamalkan sikap positif sentiasa ceria dan selalu bersama yang tersayang disekeliling dapat membantu wanita membina keyakinan diri dan menghilangkan stress.

Ana nak tambah sikit lagi... yang ini memang tips dari Ana sendiri. Ana memang amalkannye selepas bersalin anak ketiga nie. Balik ke sekolah semua kawan2 cakap Ana kurus... Seronok betul rasa... hehe... bangga diri sat...

Ana amalkan sejak dalam pantang lagi ye... ana tak ambik sebarang makanan selepas jam 7 malam... kena amalkan dalam 3-4 minggu baru nampak hasilnye... minum malam pun ana tak ambik... tapi ade lah jugak terskip tak makan malam tu, sebab kawan buat open house lepas raye hari tu kan... hehe..

lagi satu, ana amalkan bersenam jugak... lari 5 kilo setiap hari... nak bagi punggung tu hilang lemak la... Now, I dah kurus... hehe... (bangga lagi...) tapi kena kekalkan supaya boleh mantain macam nie...

So, cubalah try ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Ana Adni Collection 2011. Dikuasakan oleh Blogger.

SEBARANG PERTANYAAN?

SEBARANG PERTANYAAN?
HUBUNGI ANA

Jom BerShaklee

Jom BerShaklee
Jom Order :)

Terima kasih, datang lagi...

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA
CIKGU VITAMIN ANA

PROMO TAMBAHAN

PROMO TAMBAHAN
MAC 2015

PROMOSI HEBAT

PROMOSI HEBAT
MAC 2015

Popular Posts

Set Subur Lelaki/Wanita

Set Kurus Shaklee Yang Superb

Set Ibu Menyusu Kekal Slim

Set Bersalin/Berpantang Yg Hot!!

About Me

Foto saya

Salhana Arshad @ owner of Cikgu Vitamin Ana... Saya Pengedar Sah SHAKLEE seluruh Malaysia. SID saya 1077743. Inspirasi sihat, bahagia dan berjaya :)

Followers Google+ Mama Adni