Tips Mengetahui Yang Anda Telah Hamil

with 0 Comment
Bagaimana mengetahui diri mengandung?

Hari ini Ana nak sharing sedikit tips dengan para mommy tanda awal diri kita mengandung.
Jom kita baca apa tanda-tanda awal kehamilan...

1. Payudara membengkak / terasa sakit
Antara petanda awal kehamilan ialah payudara anda menjadi sensitif atau membengkak disebabkan oleh pertambahan hormon. Payudara membengkak bukanlah bermaksud ianya membesar tetapi ianya terasa seperti sebelum anda haid. Ketidakselesaan ini akan berkurangan apabila anda memasuki fasa kedua sepanjang kehamilan. Tubuh anda akan mula berubah mengikut perubahan hormon.




Tips Mengetahui Yang Anda Telah Hamil

Set Kesuburan Shaklee Membantu untuk Hamil

with 0 Comment
Ketidaksuburan adalah keadaan yang mana seorang wanita gagal hamil selepas melakukan persetubuhan tanpa sebarang alat pelindung (protection), walaupun semasa ovulasi dalam tempoh setahun atau lebih, dan ketidakmampuan seorang wanita untuk meneruskan kehamilan hingga cukup bulan (keguguran).

 


Jangan pandang sebelah mata isu kegagalan mendapatkan cahaya mata ini. Anak adalah harta paling berharga dan pengikat kasih suami isteri. Kegagalan mendapatkan cahaya mata mungkin membawa makan hati pasangan malah lebih serius jika membawa kepada penceraian.




Tidak subur biasanya ditujukan kepada wanita. Betulkah? Jawapannya adalah Tidak! Kerana 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita. Mengejutkan kerana 40% kes berpunca cari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut.



set vitamin kesuburan shaklee
 


Kesimpulannya ketidaksuburan bukan sahaja digalas dibahu wanita sahaja, tetapi juga melibatkan lelaki walaupun tidak dinafikan lelaki susah untuk mengakuinya.

Stress punca tidak subur

with 0 Comment
Urus stress secara bijak!

Memang suatu yang normal apabila pasangan bertahun-tahun berkahwin mengalami tekanan perasaan apabila gagal hamil. Keadaan akan menjadi lebih buruk apabila mendapat tekanan daripada kaum keluarga dan masyarakat. Masyarakat hanya tahu mencemuh tetapi amat jarang nak bagi 'solution'. Siapa yang tak nak zuriat kan? Yang penting jangan putus asa. Cubalah berikhtiar dan berdoa kepada Allah.


Formula khas Shaklee untuk vitamin kesuburan

Coq Health Plus Shaklee Vitamin Kesuburan Suami Isteri

with 0 Comment
Vitamin untuk cepat dapat anak

Hahahaha. Ana ada cerita best untuk dikongsikan. Perkara yang baik jangan kita rahsiakan. Supaya orang lain pun dapat manfaat dan kita juga boleh dapat pahala. Betul tak? tengok pic  tu rasa lawak plak... hehe...


 


Shaklee ada mengeluarkan product iaitu Coq Health Plus yang mengandungi Co-enzyme Q10, Vitamin E dan ekstract daripada Tea Hijau untuk penjagaan kesihatan jantung.  Rupanya kebaikan Coq Health Shaklee ini bukan untuk jantung sahaja, tapi ia boleh bertindak sebagai vitamin kesuburan suami isteri. Wow! Wonderfull! Macam mana tu?


Coq Health Plus Shaklee Vitamin Kesuburan Suami Isteri

Uniknya Ostematrix Shaklee - mengurangkan masalah osteoporosis

with 0 Comment
Ostematrix – Nutrien Untuk Membina Tulang Yang Unik


Mari kita baca fakta ini...

Dianggarkan satu daripada tiga wanita dan satu daripada 12 lelaki berumur melebihi 50 tahun kini menderita akibat osteoporosis di seluruh dunia. Kos bagi rawatan osteoporosis seluruh dunia untuk semua peringkat umur pula dijangka meningkat kepada AS$131.5 bilion (RM432.4 bilion) menjelang 2050. Selain itu, insiden keretakan pinggul di seluruh dunia dijangka meningkat sebanyak 240 peratus bagi wanita dan 310 peratus bagi lelaki menjelang 2050. -info http://e-kesihatan.blogspot.com


Uniknya Ostematrix Shaklee
Osteoporosis ini atau mudah dikenali dengan kata lain bongkok. Adakah gejala bongkok ni merupakan proses semulajadi penuaan? Dalam ertikata lain, bila dah tua, automatik akan menjadi bongkok. Benarkah?


Kalsium penting untuk ibu hamil

with 0 Comment
Selamat pagi, kali ni Ana nak berkongsi tentang peranan kalsium. Pentingkah kalsium ni? Ibu hamil perlukah dapatkan kalsium yang cukup? Ibu hamil jangan abaikan kalsium. Apa itu kalsium. Jom kita baca seterusnya...

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah.

Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah. Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.

5 rahsia kekal sihat cara Tun Dr. Mahathir

with 0 Comment

5 rahsia kekal sihat cara Tun Dr. Mahathir


5 rahsia kekal sihat cara Tun Dr. Mahathir
Umum sedia maklum Tun Dr. Mahathir merupakan negarawan yang disegani. Selain memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun, beliau juga punya rahsia tersendiri untuk kekal sihat meskipun usianya kini sudah mencecah 85 tahun.

Mungkin sejak akhir-akhir ini kesihatan beliau sedikit terganggu, barangkali berkait rapat juga dengan pembedahan pintasan koronari pertama yang dijalani beliau pada Januari 1989 (Hospital Besar Kuala Lumpur) dan kedua pada September 2007 (Institut Jantung Negara). Namun begitu secara fizikalnya tidak dapat disangkal lagi beliau masih kekal tip-top bergiat aktif dalam menyampaikan pendapat selain berkunjung ke beberapa konvensyen-konvensyen yang dianjurkan. Apa rahsia beliau sebenarnya sehingga tampak begitu?
5 cara mengekalkan kesihatan sehingga ke usia emas cara Tun Dr. Mahathir

Shaklee : selamat, berkesan dan mesra alam

with 0 Comment
Kenapa Shaklee?

Shaklee : selamat, berkesan dan mesra alam


Produk Shaklee sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam lagi. Alhamdulillah.. buktinya makin ramai yang cari produk jenama Shaklee... Jadi Ana tak perlu chit chat panjang panjang.. cuma salah satu daripada keistimewaan Shaklee adalah produknya sendiri. InsyaAllah.. sentiasa selamat.. kita tak perlu susah payah gi buat lab test ke..clinical research ke... rileks.. sbb Shaklee dah buat semua tu....berjuta duit dah dilaburkan utk buat kajian2 dan test2 tu..

Berikut beberapa senarai TIDAK pada produk Shaklee

Vitamin ACE : Masalah Cyst, Fibroid Dan Juga Sebagai Antioksidan

with 0 Comment
Masalah Cyst, Fibroid adalah penyakit yang selalu dihidapi oleh kaum hawa. Mereka yang masih anak dara pun tidak terkecuali. Ia ada secara senyap dan sesetengah wanita tidak tahu pun mereka ada cyst atau fibroid ni. 

Salah satu tanda nya adalah pesakit berasa sakit ketika haid dan sukar untuk mengandung. Maka, Ana sarankan, jika anda ada salahsatu tandaberikut, sila berjumpa dengan doktor untuk pengesahan. 

Sebenarnya, kita boleh mengawal cyst dan fibroid ni. Ana sendiri pun pernah ada cyst. Apa yang Ana lakukan adalah mengamalkan set VITAMIN ACE ni. Alhamdulillah, ia dapat dikecilkan dan harapan Ana ia akan semakin kecil dan terud hilang :) 

Jom kita bersuai kenal dengan vitamin ACE ini
 
Vitamin ACE : Masalah Cyst, Fibroid Dan Juga Sebagai Antioksidan

Kenali Fungsi Carotomax (Vitamin A)


Apakah Radikal Bebas?

with 0 Comment
Bagaimana radikal bebas terjadi?

Radikal bebas (Free radicals) adalah molekul yang tidak stabil akibat kehilangan satu elektron. Oleh itu, radikal bebas ini cenderung menyerang molekul berhampiran untuk mendapatkan elektron dan menggantikan elektron yang telah hilang sebelum ini. Satu radikal bebas mampu memusnahkan berjuta-juta molekul melalui tindakbalas berantai (radical propagation). Kandungan radikal bebas yang berlebihan berbanding antoksidan dalam badan akan mengakibatkan keadaan dipanggil oxidative stress.

Proses pengoksidaan yang tidak terkawal ini akan mengakibatkan kerosakan sel, tisu dan seterusnya otot, penuaan pramatang, kedutan pada kulit, pengerasan dinding arteri, pembentukan katarak, pengerasan sendi, peningkatan kolestrol LDL kanser dan sebagainya.

Bagaimana terjadinya radikal bebas? Bagaimana ia boleh menyerang sel dalam badan kita? Sebenarnya banyak punca radikal bebas di sekeliling kita dan dari tubuh badan kita sendiri. Sinaran UV, rokok, asap rokok, radiasi, asap, pencemaran antara punca terjadinya radikal bebas di dalam badan kita, radikal bebas terjadi bersama-sama dengan proses metabolisma dan pernafasan.

Awet muda dengan Collagen Powder Shaklee

with 0 Comment
Wanita dan cantik tidak dapat dipisahkan. Sebenarnya semakin usia kita meningkat, semakin banyak kedutan di muka yang akan muncul. Jadi, bagaimana cara yang terbaik untuk tampil lebih muda dari usia sebenar.

Ana ada caranya. Caranya adalah amalkan pengambilan Collagen Powder Shaklee. Ana cadangkan anda guna seeloknya 8 minggu untuk nampak hasil yang seungguh ketara. Tetapi ada juga pelanggan Ana yang gunakannya untuk sebulan sahaja dah nampak hasilnya.

Awet muda dengan Collagen Powder Shaklee


Sebenarnya, ia bergantung kepada tahap kesihatan kulit kita. Kalau kulit kita banyak jeragat, kusam dan banyak kedutan, maybe ia akan mengambil masa jugakan... tak kan lah makan makan je terus hilang jeragat dan kusam tu on the spot... huhu...

Jom baca apa yang Ana kongsikan tentang Collagen Powder dari Shaklee ni:

VIVIX melambatkan proses penuaan

with 0 Comment
Salam sayang buat semua. Bersempena bulan promo VIVIX ni, Ana ingin kongsikan bagaimana VIVIX melambatkan proses penuaan kita.

Sebenarnya ramuan VIVIX yang ajaib ni adalah kuncinya. Ia dibangunkan selepas penyelidikan bertahun tahun. Hasilnya, VIVIX telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

VIVIX melambatkan proses penuaan

Apakah 4 mekanisma penuaan pada tahap sellular ni? Jom kita kupas lagi :)
  • Kerosakkan DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yg asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
Tetapi dengan VIVIX, ia mampu melindungi dan memperbaiki sellular DNA ini.

Banyaknya kebaikan Zinc Shaklee

with 0 Comment
Apakah dia zink ni? Pernah dengarkan... Tapi tak berapa tahu tentang fungsi dan kebaikannya... Jom baca perkongsian Ana tentang zink ni... Ana fokuskan kepada Zinc Shaklee lah ye... :)
 
Banyaknya kebaikan Zinc Shaklee
 
 
Penjagaan Kulit:

Carotomax Shaklee vitamin untuk masalah mata rabun

with 0 Comment
Carotomax Shaklee vitamin untuk masalah mata rabun


Anda ada masalah rabun mata? Boleh cuba vitamin Shaklee ni... Carotomax adalah vitamin A iaitu vitamin yang dikhaskan untuk kesihatan mata...


Carotomax Shaklee vitamin untuk masalah mata rabun


Jadi, entri kali ni Ana nak kupas tentang vitamin A yang hebat ni.
 

Berpantang dengan set bersalin Shaklee memang best

with 0 Comment
Berpantang memang sgt mudah dengan set bersalin shaklee. Ana sendiri telah menggunakan set ni semasa kelahiran anak keempat Ana, baby Shafa', masa tu anak Ana terkena jaundis dan  doktor nasihatkan jangan  mengambil sebarang jamu selama 2 bulan.. hehe... butAna tak risau, sebab Ana memang tak cadang nak ambik jamu semasa berpantang kali ni... Ana memang dah beli set bersalin /berpantang Shaklee ni awal lagi... Memang nawaitu tak nak jamu tapi nak berpantang cara moden sahaja... iaitu supplemen Shaklee only.. :) i loik sangat... hehe

Berpantang dengan set bersalin Shaklee memang best


In fact set bersalin Shaklee buat Ana betul2 jatuh cinta sebab mmg sangat ada kelainan bila ambil set bersalin ini berbanding kelahiran yang sebelum ni.

Apa yang Ana boleh concludekan ada 5 pekara yang pastinya Ana dah rasai sendiri iaitu..

Jadual Pam Susu Di bulan Puasa

with 0 Comment
Untuk entry kali ini, Ana ingin kongsikan dengan anda jadual mengepam susu bagi ibu2 yang sedang breastfeeding. Jadual pump pd bulan puasa mungkin agak 'lari' sedikit bagi sesetengah individu memandangkan corak pemakanan kite yang berbeza. namun, usah khuatir, berpuasa tidak pernah menghalang mommies utk menyusu, malah pengalaman Ana sendiri ketika berpuasa production susu tetap banyak seperti biasa.

So here the tips! Kerapkan pumping kerana rule of breastfeeding is--> supply vs demand.

Jadual Pam Susu Di bulan Puasa

VIVIX kenapa mahal sangat?

with 0 Comment
Salam ramadhan semua :) Bertemu kita di bulan yg mulia ni dengan promo VIVIX.
 
Ramai yang pm, sms, wasap Ana, tanya pasal VIVIX... Semua terkejut dengan harganya yg FERARI tu... hehe.. Sebabnya VIVIX ni dari bahan terbaik dunia perubatan tau... kajiannya lagi dah beriban dan berjutan jutan... hehe...
 
Okay cakap pasal harga, why VIVIX harganya agak mahal berbanding tonik lain? Ok first kerana kandungan VIVIX tu sendiri yang sangat luar biasa.

VIVIX atau minuman botanikal ini dihasilkan oleh campuran ekstrak muscadine grape, polygonum cuspidatum, elderberry dan purple carrot.


Apa yang hebat sangat 4 sekawan ni? Jom kenal dulu...

1- ANGGUR MUSCADINE

VIVIX kenapa mahal sangat?
 

Anda pengguna tegar Produk Shaklee? Rugi jika tidak join membership Shaklee

with 0 Comment
Anda pengguna tegar produk Shaklee! Anda dah jatuh cinta dengan Shaklee! RUGI sangat jika andatak join membership Shaklee... Sebabnya? Keistimewaannya semua anda tak akan dapat... huhu... Apa kata sambil menyelam tu kita minum air... Sambil makan sendiri kita dapat faedahnya... hehe... Jom Ana kongsikan...


Anda pengguna tegar Produk Shaklee? Rugi jika tidak join membership Shaklee


Baca sampai habis tau, jika tidak anda RUGI...

Testimoni VIVIX yang hebat lagi HOT!!

with 0 Comment
Salam sayang semua... Selamat berpuasa hari ni ye... :)
 
Pagi ni, Ana nak kongsikan rasa puas hati pengguna VIVIX dengan kehebatannya...
 
Ana kumpulkan testimoni yang pelanggan Ana dan juga pelangggan kawan kawan pengedar dan mummy Shaklee Ana. 
 
Memandangkan bulan ni adalah bulan VIVIX yang sangat hebat diperkatakan, jom kita baca testimoni VIVIX ni... Baru boleh jatuh cintakan :)

Jom review apa kata pengguna....


Testimoni VIVIX yang hebat lagi HOT!!

Testimoni VIVIX yang hebat lagi HOT!!
 

Fakta salah tentang vitamin / supplemen

with 0 Comment
Apa pendapat anda tentang suplement atau vitamin?


"Mak aaaiii, mcm2 suplement ko makan yek! Mcm ni tak payah mkn nasik pon takpe, padanlah kau kurus. Tak payah pening2 kepala nak masak." kata rakan sepejabat saya.

"Tak mahulah makan B Complex, nanti gemuk!" Ujar seorang lagi teman saya walhal nasik lemak dan teh tarik menjadi kemestiannya setiap pagi.

Fakta salah tentang vitamin / supplemen

Cinch Shake yang terbaik untuk diet sihat

with 0 Comment
Apa Cinch Shake ni?

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?".

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu kita memelihara otot yang penting dan menjadikan kita sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu kita menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot kita.



Cinch Shake yang terbaik untuk diet sihat

Vitamin Shaklee Khas Untuk Wanita Terhebat

with 0 Comment
Women's Health Shaklee penuhi keperluan wanita 

Entri kali ni Ana nak cerita pasal wanita. Wanita yang juga adalah seorang ibu, mama, umi dan mak... Wanita tunjang keluarga. Wanita adalah ibu, kakak, adik, nenek dan menjadi kesayangan setiap orang dalam keluarganya.


Wanita melalui pelbagai fasa dalam kehidupan mereka. Wanita juga mengalami pelbagai simptom yang berkaitan dengan kesihatan di setiap peringkat hidupnya:
  • Akil baligh
  • Sebelum hamil
  • Semasa hamil
  • Menyusukan anak
  • Pra-menopos
  • Menopos
  • Selepas menopos

Keistimewaan ESP, Vitamin E dan Alfalfa Complex

with 0 Comment
Rahsia kehebatan ESP, Vitamin E dan Alfalfa

Selamat pagi semua. Ada masa terluang selepas solat subuh hari ni. Buka laptop sebab niat nak kongsi kebaikkan vitamin kesukaan Ana... Salah satunya ialah set vitamin terbaik untuk sesiapa yang mahukan kesihatan dan kecantikan yang optimum. Set vitamin hebat ini adalah kombinasi ESP, Vitamin E dan Alfalfa. Mari kita lihat apa yang hebat sangat dengan set vitamin ini?


 
Keistimewaan ESP, Vitamin E dan Alfalfa Complex
 
Energizing Soy Protien (ESP)
Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Set Kesihatan Keluarga Shaklee

with 0 Comment
Set asas untuk anda sekeluarga

Set ASAS Shaklee yang sesuai untuk seluruh ahli keluarga demi menjaga kesihatan keseluruhan mereka. Bagi Ibu Bapa yang prihatin, pasti mereka tidak teragak-agak untuk m

endapatkan supplemen yang terbaik untuk kesihatan ahli keluarga mereka.




Set Kesihatan Keluarga Shaklee
 

Pembelian Online Produk Shaklee Lebih Mudah Dengan eSELL

with 0 Comment
eSell pembelian Shaklee menerusi order online system

Wow, bestnya... Ada benda baru untuk semua pencinta produk Shaklee... Sekarang ni Shaklee telah memperkenalkan satu cara mudah untuk membuat pembelian online produk Shaklee. Memang sangat mudah dan senang sahaja. Namanya eSell...

Apa itu eSell?

Pembelian Online Produk Shaklee Lebih Mudah Dengan eSELL


eSell ialah Ordering Online System yang membolehkan para peminat Shaklee membeli terus pembelian menerusi online dari laptop, pc atau smartphone. Semua transaksi pembelian hanya sah melalui penggunaan kad kredit atau kad debit. Sangat mudah dan pantas tanpa perlu menghubungi pengedar Shaklee lagi.
 
Bagaimana dengan konsultasi? jangan susah hati... Belilah melalui blog Ana atau FB Page Ana, semua konsultasi dari Ana memang khas untuk pelanggan istimewa Ana sahaja... :) Tapi kalau beli melalui pengedar lain, konsultasi tu boleh dapatkan dari mereka...

Tips cantik, kulit licin dan gebu semasa raya...

with 0 Comment
amai yng cakap nak cantik waktu raya nanti... Ana ada caranya... Selamat dan semulajadi je...

Tips cantik, kulit licin dan gebu semasa raya...

Cara nak wajah cantik berseri ialah dengan mengamalkan vitamin E Shaklee sebelum tidur. Makan 1 biji vitamin E setiap malam sebelum tidur. Umum mengetahui vitamin E ni berfungsi untuk anti-oksidan, menghilangkan parut jerawat, mengembalikan kelembapan wajah dan lain-lain lagi la. Tapi tahukah kita apa kriteria pemilihan produk Vitamin E?

Tips memilih kolagen yang terbaik di pasaran

with 0 Comment


Lambakan collagen di pasaran. Mana yang terbaik ?

Kali ni Ana nak berkongsi tentang bagaimana untuk memilih kolagen yang terbaik untuk kita... Memang ada bermacam jenis collagen di pasaran, tetapi mana satu yang paling ok? Jangan main guna dan pakai je mana mana jenama pun... kita kena selidik dulu ye...
Jom baca perkongsian Ana lagi....

Tips memilih kolagen yang terbaik di pasaran

Perkara yang Ibu Perlu Tahu Pada Awal Penyusuan Susu Ibu

with 0 Comment
Pengalaman ula menyusukan bayi telah Ana perolehi semasa dengan bayi kedua Ana, Muhamad Rifqi dan Ana teruskan pula dengan bayi ketiga Ana, siapa lagi... Cik inspirasi Ana lah... Shafa' Adni...

Memang Ana bertekad untuk menyusukan mereka... Semasa dengan Rifq Ana tiada masalah sangat... Susu memang banyak.... Tapi bila dengan Shafa', susu agak kurang pada mulanya... tetapi Ana teruskan juga, dan alhamdulillah berjaya jugak :)

Perkara yang Ibu Perlu Tahu Pada Awal Penyusuan Susu Ibu


Yang Ana nak kongsikan adalah perkara yang ibu perlu tahu apabila menyusukan bayi masing masing...   

Omega Guard Shaklee: Supplemen terbaik untuk ibu menyusu

with 0 Comment
Okaylah, entri kita kali ini nak berkongsi kisah ibu menyusu dengan Omega Guard Shaklee.


 

Apakah kaitannya?



DHA yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi .

Ada lagi rahsia kebaikan Omega Guard Shaklee ni? Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.


Omega Guard Shaklee: Supplemen terbaik untuk ibu menyusu

Strok: Omega guard Shakee boleh membantu

with 0 Comment
Apakah strok dan puncanya...

Strok merupakan punca kematian ketiga terbesar di Malaysia, selepas penyakit jantung dan kanser. Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Walaupun kebanyakan kes menimpa orang dewasa, sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak.

Strok melibatkan - Emosi, Imbangan, Koordinasi, Penglihatan, Pendengaran, Deria rasa, dan Pergerakan Terkawal.


Strok: Omega guard Shakee boleh membantu

Panduan betul pengambilan vitamin Shaklee

with 0 Comment
Dapatkan panduan yang betul
Jangan cepat menunding jari mencari kesalahan orang lain. Mari kita sama sama mencari kelemahan diri kita dulu. Kita katakan orang lain ada kelemahannya, tetapi ingatlah bahawa kita sendiri pun bukanya hebat sangat. Kena selidiki keseluruhan apa yang menyebabkan sesuatu masalah itu terjadi. Bukan main senang senang sahaja meletakkan kesalahan kepada pihak lain demi menutup kelemahan diri kita.

Panduan betul pengambilan vitamin Shaklee


Begitu jugalah dengan pengambilan vitamin dalam kehidupan seharian. Memang benar kita akan berasa kecewa bila kita dapati pengambilan vitamin tidak memberi impak positif pada diri kita. Seolah-olah tiada perbezaan positif yang ketara dapat kita nikmati. Lantas kita cepat menuduh vitamin tidak berkesan dengan kita. Vitamin ini tak bagus. Vitamin tu...vitamin tu... bla.. bla... bla...
Jangan salahkan vitamin kalau vitamin itu sudah menjalani pelbagai ujian klinikal dan saringan sebelum ia dibenarkan penjualannya kepada kita. Kenapa tidak? Sebab itu kita kena lihat semula cara kita makan vitamin atau lebih mudah kita semak balik life style kita macam mana.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Ana Adni Collection 2011. Dikuasakan oleh Blogger.

SEBARANG PERTANYAAN?

SEBARANG PERTANYAAN?
HUBUNGI ANA

Jom BerShaklee

Jom BerShaklee
Jom Order :)

Terima kasih, datang lagi...

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA
CIKGU VITAMIN ANA

PROMO TAMBAHAN

PROMO TAMBAHAN
MAC 2015

PROMOSI HEBAT

PROMOSI HEBAT
MAC 2015

Popular Posts

Set Subur Lelaki/Wanita

Set Kurus Shaklee Yang Superb

Set Ibu Menyusu Kekal Slim

Set Bersalin/Berpantang Yg Hot!!

About Me

Foto saya

Salhana Arshad @ owner of Cikgu Vitamin Ana... Saya Pengedar Sah SHAKLEE seluruh Malaysia. SID saya 1077743. Inspirasi sihat, bahagia dan berjaya :)

Followers Google+ Mama Adni