Vitamin untuk atasi rambut gugur

with 0 Comment
 

"Rambut saya banyak gugur!"

Rambut gugur selepas bersalin bukan satu fenomena baru kpd ibu bersalin. Ibu bersalin seakan fobia untuk menyisirkan rambut. Mana taknya, bila sikat saje, segenggam rambut akan gugur. Itu belum lagi yang bertaburan di bilik atau di bilik air. Risaunya… Rambutkan mahkota wanita.

Vitamin untuk atasi rambut gugur

Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih', rambut si ibu akan banyak gugur. Mungkin itu sekadar mitos kerana terdapat faktor tertentu kenapa masalah rambut gugur kerap berlaku kepada ibu-ibu yang baru melahirkan bayi. Jika dulu rambut panjang mengurai dan mudah disikat tetapi kini menjadi semakin nipis dan kusut akibat rambut yang banyak gugur. Kenapa semuanya berlaku selepas melahirkan si kecil?

Vitamin E : Peranan dan Kesan Kekurangannya

with 0 Comment

Vitamin E
Sangat penting untuk mempertahankan fungsi saraf dan otot, melindungi struktur membran daripada rosak, mengekalkan pertumbuhan normal, mengelakkan metabolisma, mengekalkan struktur paru-paru, hati, dan membran sel darah merah.

 
Vitamin E : Peranan dan Kesan Kekurangannya


Sebagai antioksida, vitamin ini bermanfaat sebagai mencegah penyakit jantung dan melambatkan penuaan.

Tahukah anda, masalah kekurangan Vitamin E jarang berlaku pada manusia.

Shaklee Peppermint-Ginger Plus - Vitamin Melegakan Perut Sebu

with 0 Comment

Nyaman dan Melegakan

Nyaman dan melegakan itulah sifat kebaikan yang ada pada Peppermint Ginger Plus. Kesan pengambilannya akan melegakan dan menceriakan mereka yang mengalami senak perut, berangin atau lebih tepat lagi perut sebu. Sering kali berlaku apabila kita lewat makan atau waktu makan hura hara menyebabkan perut kita meragam dan tidak selesa.

Shaklee Peppermint-Ginger Plus - Vitamin Melegakan Perut Sebu



Sekilas fakta mengenai produk


Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Set Vitamin untuk Umrah dan Haji

with 0 Comment

Siapa kata vitamin Shaklee tidak ada set untuk umrah dan haji?

 

Hari ini Ana nak share tentang vitamin Haji atau Umrah. Kebiasaannya menjelang Ramadhan ramai yang berhasrat menunaikan umrah di tanah suci. Selain berpeluang melakukan ibadat dan mendapat fadhilat pahala, dapat juga pengalaman berpuasa dan bertarawikh di sana. Lagi pun banyak ganjaran pahala bila berumrah ketika Ramadhan.

 
Set Vitamin untuk Umrah dan Haji


Untuk menambahkan kekuatan ketahanan diri ketika menunaikan ibadat umrah di sana Ana sarankan vitamin-vitamin ini:-

 

Masker Vitamin E Shaklee Untuk Kulit Licin dan Gebu

with 0 Comment

Jom kita buat sendiri masker Vitamin E.

Caranya mudah sahaja.. cuma bahan-bahan dapur yang biasa.. dan mestilah bahan utamanya vitamin E Shaklee tu..
Sebiji vitamin E yang hanya berharga lebih kurang RM1 memang sangat berbaloi jika dibandingkan dengan berpuluh-puluh atau beratus ringgit di salun kan? :)
Masker Vitamin E Shaklee Untuk Kulit Licin dan Gebu
 

Cara Menyimpan Stok Susu EBM

with 0 Comment



Istimewa untuk ibu ibu hebat yang menyusukan anak J

Semua ibu pastinya ada niat untuk menyusukan bayi masing masing dengan susu badan sendiri. Memang anda ibu yang hebat J
 

Cara Menyimpan Stok Susu EBM

Bagaimana cara yang paling efisen untuk menyimpan stok susu EBM yang banyak nanti. Jom baca apa yang Ana dapat dari en google. Hehe… semuanya, Ana kongsikan di sini. Selamat membaca !!

4 Fakta Perlu Anda tahu Mengenai VITALEA

with 0 Comment
Vitalea Shaklee
Bila sebut pasal multivitamin, Ana akan cadangkan VITALEA ini khas untuk anda...jom baca apa yang anda perlu tahu tentang multivitamin hebat ini...
 
4 Fakta Perlu Anda tahu Mengenai VITALEA
 
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
 

Meal Shake Yang Hebat

with 0 Comment

Mealshake bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, malah seisi keluarga. Macam-macam kebaikan Mealshake ini. Ia sesuai juga untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet, atlit dan macam-macam lagi. Jom baca sekilas fakta tentang Mealshake ni..

 

Meal Shake Yang Hebat

 

Berniaga hanya dari rumah tanpa modal

with 0 Comment
Kos sara hidup yang semakin meningkat menyebabkan ramai yang mencari pendapatan sampingan bagi menampung keperluan harian.

Termasuk juga dengan Ana.

Setelah bertemu jodoh dengan bisnes shaklee, sedikit sebanyak Ana dapat membantu suami dalam menguruskan perbelanjaan harian.
 
Berniaga hanya dari rumah tanpa modal
Group Shaklee Ana yang superb best
 

Mana tidaknya, setiap bulan pasti ada lebihan tidak kurang RM2000 dalam akaun.
Banyak yang Ana boleh selesaikan dengan bonus yang shaklee bagi ni.

Yang bestnya, kami bekerja secara berkumpulan dengan bimbingan mentor-mentor yang hebat.

Tips Mudah Kawal Nafsu Makan

with 0 Comment
Selamat pagi semua pengunjung blog Mama Adni ni. Kali ni, Ana nak kongsi 10 tipsmudah untuk kawal nafsu makan kita... jom kita amalkan ye...

Tips Mudah Kawal Nafsu Makan


1) Makan 3-4 jam sekali

Ini adalah cara terbaik untuk kawal nafsu. Mengapa? Kerana dengan kekerapan anda makan setiap 3 -4 jam, anda tidak memberI ruang untuk lapar.

Vitamin Untuk Ibu yang Bekerja : Set Eu-Four Pack Menjadi Pilihan

with 0 Comment

Saya seorang ibu yang bekerja!

Dewasa ini ramai ibu yang bekerja. Pagi hari bergegas ke pejabat. Menjelang pukul 5 petang ibu-ibu mula gelisah gundah gulana bila masih lagi berada di pejabat. Jasad di pejabat tapi otak fikirkan anak-anak yang ditinggalkan di nurseri atau bersama bibik di rumah.

Vitamin Untuk Ibu yang Bekerja : Set Eu-Four Pack Menjadi Pilihan

Bila sampai di rumah pula, sambil melepaskan rindu kepada anak-anak tu kena pula lakukan tugasan suri rumah pula. Memang penat. Itu belum lagi kalau si kecil nak mengempeng jer. Memang tak jadi kerjalah kerana terpaksa layan kerenah si manja ni. Walaupun sibuk dan penat tanggungjawab terhadap suami tetap dilaksanakan. Jangan mengeluh kerana takut tak dapat pahala. Orang perempuan ni senang nak dapat pahala dan senang jugak nak dapat dosa.

Hakikatnya berapa ramai ibu yang bekerja tahu akan kepentingan keperluan vitamin untuk membantu tubuh ibu sihat dan sustained kekal bertenaga?


Performance Drink Minuman Isotonik di Bulan Puasa

with 0 Comment

Minuman isotonik di bulan puasa

Puasa hampir tiba. bulan Ramadhan bulan yang amat dinantikan oleh umat islam yang bertaqwa. Mari kita pertingkatkan ibadat puasa.

Selain daripada berpenat lelah menunaikan ibadah puasa, dalam masa yang sama juga kita mendapat ganjaran yang besar daripada hasil ibadah tersebut, tetapi dengan syarat bahawa ibadah tersebut mestilah ditunaikan dengan cara yang dikehendaki oleh sunnah. Mendapat keseronokan berupa pahala dan keampunan adalah cita-cita seorang mukmin yang baik.


Ketika berpuasa kita kehilangan air di dalam badan akibat panas ketika siang hari. Jadi kita perlu mengekalkan kadar dehydration di kadar yang minima. Macam mana nak elak dehydration ni? Jangan gusar dan risau.

Performance Drink Minuman Isotonik di Bulan Puasa


Shaklee ada Performance Drink, iaitu minuman isotonik di bulan puasa. Ia mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh.

Performance Drink berperisa oren boleh dinikmati oleh:

Peranan Suami Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

with 0 Comment

Suami pemimpin keluarga


Salam ceria kepada ibu ibu yang menyusukan bayi. Semoga tabah menempuhi cabaran penyusuan susu ibu sehingga 2 tahun..

 
Sebenarnya ibu ibu perlu kuat semangat. Sokongan dalaman dan galakkan daripada keluarga tercinta menjadi tonik penting untuk para ibu terus menyusukan anak. Yang paling penting sokongan daripada suami kita. Suami juga mempunyai peranan penting dalam membantu isteri menjayakan penyusuan susu ibu ini.


Peranan Suami Menjayakan Penyusuan Susu Ibu


Jom kita baca peranan suami menjayakan penyusuan susu ibu.

Semoga ianya akan memberi manfaat kepada kita.

 

Cergas & Bertenaga Walaupun Berpuasa

with 0 Comment

Mesti dah ramai yang start ganti puasa ataupun yang mengambil kesempatan menambah amal ibadat dengan berpuasa sunat semperna bulan Rejab dan Sya'ban kan?
Alhamdulillah, semoga ibadah anda diterimaNya. Amalan berpuasa baik untuk kesihatan seperti yang dijelaskan dalam Al-Quran, namun penting untuk kita memastikan badan kita sihat untuk menjalankan ibadah ini tambahan pula jika kita  masih menyusukan anak. Jadi jom amalkan pengambilan supplimen untuk memastikan diri kita kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari ketika berpuasa. Ana kongsikan di sini polar pemakanan atau corak pemakanan supplemen Shaklee ketika berpuasa.
 

Cergas & Bertenaga Walaupun Berpuasa


BERSAHUR

Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa dengan Mighty Triple Gem

with 0 Comment

Ramadhan muncul lagi!

Salam ceria khas untuk pengunjung setia blog kesayangan Ana ni. Jangan bermuram sedih ye. Senyumlah selalu
J

Kali nie Ana nak kongsi pengalaman Ana sendiri mengganti puasa selama sebulan. Sebabnya, Ana bersalin baby Shafa’ lagi seminggu nak puasa…  Nie pun masih ada lagi 6 hari nak habis… hehe…


Apa rahsia Ana untuk kekal cergas, aktif dan kuat… Mari Ana kongsikan…

Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa dengan Mighty Triple Gem
 

Set Mighty Triple Gem. Ia menjadi peneman setia Ana sepanjang marathon ganti puasa. Bahkan ia akan menjadi semakin akrab dengan Ana apabila tiba Bulan Ramadan nanti. Jika ibu menyusu lagilah kena menjaga kesihatan supaya tidak terhidrat untuk kekal segar dan bertenaga ketika berpuasa. Jadi mommy-mommy yang breastfeeding kalau rasa cuak dan gusar, boleh lah cuba set Mighty Triple Gem nie.

Zaman moden ini dah banyak suplemen atau vitamin yang dapat membantu kita berpuasa dan meneruskan penyusuan kita kepada bayi kita. Malah susu kekal segar dan bertenaga, susu pun cukup, meriah dan pekat. Yang penting kita semakin slim dan ramping kerana puasa marathon! Hehe….

Jom kita bersual kenal dengan Mighty Triple Gem

Berpuasa sambil menjayakan penyusuan

with 0 Comment
Nak Puasa tapi tetap nak menyusukan anak!

Pejam celik pejam celik , ramadhan makin hampir. Ramai ibu yang bertanya apakah supplemen yang membantu penyusuan? Sebenarnya antara supplemen yang banyak membantu sepanjang penyusuan adalah alfalfa, ESP dan performance drink. Begitu juga dengan supplemen lain seperti vitalea, b complex dan vitamin C. Jom tengok cadangan Ana dalam jadual yang mudah buat rujukan ibu yang bakal berpuasa dan bakal menggantikan puasa.
J


Berpuasa sambil menjayakan penyusuan
 


Berpuasa Bersama Mighty Triple Gem

with 0 Comment

MIGHTY TRIPLE GEM
Memang terbaik sangat untuk mereka yang BERPUASA:


Berpuasa bersama Mighty Triple Gem


Gabungan hebat ini sangat sesuai untuk dijadikan menu bersahur. Ana pasti ramai yang sedang mengerjakan puasa sunat Rejab, Syaaban dan seterusnya sebagai latihan berpuasa di bulan Ramadhan. Amat sesuai untuk diambil oleh semua golongan termasuklah golongan ibu menyusu yang mahu berpuasa tanpa menjejaskan pengeluaran susu ibu, ibu yang sedang mengandung tanpa rasa risau berpuasa boleh menjejaskan tumbesaran janin, wanita dan lelaki yang mempunyai gastrik dan golongan warga tua yang dah kurang selera nak bersahur dengan menu yang berat.
 

10 Sebab Kenapa Anda Perlukan Set Penyusuan

with 0 Comment

Milk Booster

Alhamdulillah ramai ibu ibu yang berpuas hati dengan set penyusuan setelah mencubanya. Rata-rata menyatakan kesan yang sangat baik dari segi kuantiti dan kualiti susu ibu itu sendiri. Antaranya ada yang memberitahu susu bertambah pekat & banyak. Set penyusuan bukan sekadar MILK BOOSTER semata-mata tau tetapi mempunyai banyak kebaikan yang lain.

10 Sebab Kenapa Anda Perlukan Set Penyusuan
 

Supplemen Terbaik Ibu Menyusu Ketika Ramadhan

with 0 Comment


Berpuasa, kekal bertenaga, susu tetap meriah!

Bulan puasa bulan yang mulia. Bulan Ramadhan bulan keberkatan. Tak perlu takut pada bulan Ramadhan. Bulan inilah bulan kita melipat gandakan amalan ibadat dan menghapuskan dosa kita.
Supplemen Terbaik Ibu Menyusu Ketika Ramadhan

Memang mencabarkan bila puasa selama sebulan dan kita pula perlu sentiasa ada supply susu untuk anak tersayang. Tambahan pula jika ibu bekerjaya dan menyusukan anak. Memang penat dan longlai badan nanti. Jadi kita perlukan satu suplemen untuk tenaga dan juga memeriahkan susu badan kita. Apakah supplemen tersebut? Hehe… Saja nak bagi suspen….

Vitamin Untuk Atasi Gastrik Di bulan Puasa

with 0 Comment

Dilema pengidap gastrik di bulan puasa

Salam semua. Sihat? Janganlah tak sihat pulak. Kita perlu badan yang sihat untuk menyambut Ramadhan ini. Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan. Jika kita sihat maka senanglah kita nak menjalani ibadah puasa dan melipat gandakan amalan-amalan lain seperti bertarawikh dan bertadarus Al-Quran.

Bercerita pasal puasa ni pasti pengidap gastrik menghadapi dilema. Hati bersemangat nak berpuasa, tapi jika gastrik melanda semua kerja tak jadi. Asyik menahan sakit jer. Puasa pun boleh terbantut. Kesian kan? Yang sihat jangan pula nak ambil kesempatan kata gastrik sebab nak tuang puasa. Hehe…

 

Vitamin Untuk Atasi Gastrik Di bulan Puasa


Jangan risau. Zaman moden ini memang terdapat vitamin untuk atasi gastrik di bulan puasa. Insyallah ia dapat membantu pengidap gastrik untuk berpuasa dengan lebih tenang. Sebelum itu, mari kita baca untuk mengetahui serba sedikit penyakit gastrik ni.




Cara Atasi Masalah Sakit Migrain

with 0 Comment


Pernah rasa macam nak hantuk kepala ke dinding apabila sakit kepala… huhu… memang sakit sangat kalau migrain nie melanda. Nak buat kerja pun tak boleh. Semua kena dibatalkan bila migrain menyerang. Jom kenal migrain dulu…


Cara Atasi Masalah Sakit Migrain


Bagaimana Sakit Migrain Terjadi?

Sakit Migrain berlaku apabila darah tidak sampai ke otak akibat tersekat dan menyebabkan sakit kepala yang teramat sangat. Selain pening akibat sakit kepala, migrain juga memberi rasa tidak selesa kepada perut dan loya sehingga menyebabkan pesakit muntah.

 

Susu Ibu Khasiat Terbaik

with 0 Comment


Susu ibu adalah makanan terbaik bagi bayi kita. Kolostrum yang dihasilkan oleh payudara ibu pada beberapa hari pertama akan membekalkan antibodi buat bayi kita melawan penyakit.



Susu Ibu Khasiat Terbaik


Proses penyusuan sebenarnya satu kepuasan. Keputusan untuk memberikan bayi kita susu botol atau susu ibu adalah terletak di tangan kita. Sekiranya ada di antara kita yang berura ura untuk menyusukan bayi dengan susu botol. Hentikanlah. Kerana kita tidakakan mampu menubah corak penyusuan botol kepada kaedah penyusuan ibu tanpa rangsangan penyedutan dari bayi kita. Jadi, payu dara kita akan berhenti menghasilkan susu.

 

Waktu Paling Sesuai Uji Kehamilan

with 0 Comment
 

Waktu Paling Sesuai Uji Kehamilan

Anda boleh mula menguji kehamilan dengan menggunakan alat khas dari hari pertama anda sepatutnya haid bagi yang mempunyai kitaran haid normal.

Kandungan human chorionic gonadotrophin (hCG) yang dikesan kehadirannya di dalam urin sebenarnya boleh diukur menerusi ujian darah, tetapi ia perlu dilakukan di makmal. Berlainan halnya jika anda menggunakan alat penguji kehamilan. Ia boleh dilakukan oleh diri anda sendiri ketika berada di rumah dalam keadaan privasi.

Tips Melancarkan Susu Ibu

with 0 Comment
Pelbagai cara boleh dilakukan bagi merangsang pengaliran susu sebelum memerah atau menyusukan bayi. Salah satu ialah melakukan urutan.
 

Tips Melancarkan Susu Ibu


Langkah 1

Tuam
Sebelum urutan, tuam payu dara terlebih dahulu menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam. Tuam beberapa minit.

Langkah 2

Tips Jaga Anak Ketika Demam

with 0 Comment

TIPS JAGA ANAK KETIKA DEMAM

Sukar untuk tidak risau apabila bayi anda sedang menangis dan suhunya meningkat tetapi demam jarang membawa bahaya. Demam adalah sebahagian daripada kaedah semula jadi badan bayi melawan jangkitan.

 
Tips Jaga Anak Ketika Demam


Walau bagaimanapun, demam mungkin jadi lebih serius jika bayi anda berusia di bawah enam bulan. Agak jarang bagi bayi seawal usia ini untuk mengalami suhu badan yang tinggi, jadi ini mungkin tanda bahawa ada sesuatu yang tidak kena. Hubungi doktor anda segera sekiranya bayi anda:

  • berusia di bawah tiga bulan dan suhu badannya 38 darjah C atau lebih;

  • berusia di bawah enam bulan dan suhu badannya 39 darjah C atau lebih.

Tempoh Pemulihan Selepas Bersalin

with 0 Comment

Sudah pasti selepas bersalin anda memerlukan masa untuk pulih seperti sediakala kerana sepanjang mengandung dan kemudiannya melahirkan bayi, seluruh tubuh dan organ dalaman anda telah mengalami keletihan dan perubahan besar. Anda mungkin ingin tahu tentang tubuh badan anda dan beberapa tanda ketika proses pemulihan ini.
 

Tempoh Pemulihan Selepas Bersalin


Antara perkara yang kerap menjadi perhatian dan persoalan ialah;

Rahim

Rahim anda akan mengambil masa 6 minggu untuk kembali ke bentuk asal. Saiz rahim sebenar adalah sebesar telur “double A” sahaja.

 

Tanda bayi cukup susu ibu

with 0 Comment

Kadang kala ibu tidak tahu sama ada bayinya sudah cukup minum susu atau belum. Setiap kali menangis, ibu beri sahaja susu badan. Akibat terlalu kenyang, si kecil muntahkan semula susunya walaupun mulut tetap menyusu bila disuakan.

Jadi, ibu perlu tahu apa tanda yang boleh menunjukkan si manja sudah cukup minum susu dan rengekan manjanya bukan kerana hendakkan susu.

Tanda bayi cukup susu ibu

Bayi Lelaki atau Perempuan?

with 0 Comment

Tanda-tanda hamil bayi lelaki atau perempuan :)

Tanda-tanda mengandung anak lelaki
 

Bayi Lelaki atau Perempuan?

1. Jarang mual dan lebih bersikap seperti sebelum hamil
2. Detak jantung bayi rata-rata antara 140/minit
3. Perut bentuknya lebih bulat seperti bola
4. Cenderung menyukai makanan yang rasanya masin dan masam
5. Cenderung menyukai makanan yang kaya dengan protein seperti keju, telur, daging dan lain-lain
6. Kaki terasa lebih sejuk dari biasa
7. Arelo warnanya lebih gelap
8. Bulu-bulu kaki dan tangan tumbuh memanjang dan lebih subur saat sedang hamil.
9. kulit cenderung lebih kering.
10. Posisi tidur jika lebih suka arah utara dipercayai petanda anak lelaki, tapi sebaliknya jika lebih senang tidur ke arah selatan petanda anak perempuan
11. Urine cenderung bewarna lebih cerah
12. Hidung terlihat lebih mengembang.
13. Berat badan cenderung membuatt tubuh melebar ke depan dan samping.
14. Seringkali diserang sakit kepala
15. Janin lelaki akan mula bergerak dari arah kanan

Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi

with 0 Comment

SUSU IBU HALANG OBESITI


Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi

Khasiat susu ibu sudah diketahui sangat baik untuk bayi dan ibu. Meningkatkan imunisasi bayi sejak kecil, membantu perkembangan tubuh dan berat anak serta mengekalkan berat badan ideal ibu antara kelebihan yang diakui ramai.

Sebuah kajian yang dilakukan di Okyama University Graduate School of Medicine di Jepun, menyatakan bahawa menyusukan bayi mengurangkan risiko anak mengalami obesiti pada usia lapan tahun sehingga 50 peratus.

Sekiranya bayi disusukan secara eksklusif selama enam bulan, risiko kegemukan berkurangan lagi 15 peratus, dibandingkan dengan bayi yang minum susu formula.

Menyusukan bayi mempunyai kaitan erat dengan berat badan untuk jangka masa panjang. Ia membantu membentuk pola makan sihat di kalangan kanak-kanak. Pemberian susu formula dalam jangka panjang akan meningkatkan produksi sel lemak yang meningkatkan kenaikan berat badan.

Jadi,jom bertukar kepada susu ibu ye. Susu ibu tak banyak.. Jom banyakkan dengan Set  Menyusu Shaklee… Set ini boleh membantu untuk meningkatkan produksi susu ibu dan memastikan kesihatan ibu yang optimum supaya ibu boleh menyusu secara eksklusif sehingga bayi berumur 2 tahun.

Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi

Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776

Punca Susu Badan Kurang

with 0 Comment

SUSU BADAN KURANG

Punca Susu Badan Kurang
 
Hampir semua ibu yang baru menyusukan bayi akan melalui satu tempoh masa di mana mereka meragui sama ada bekalan susu mereka mencukupi atau tidak. Apabila ibu-ibu ditanya apa sebabnya mereka tidak menyusukan anak atau hanya memberi susu badan bagi jangka masa yang pendek, mereka memberikan sebab utama sebagai, "Saya fikirkan bekalan susu saya tidak mencukupi". Sebenarnya, menurut sebilangan besar pakar, jarang berlaku situasi di mana ibu tidak mempunyai susu yang mencukupi.

Kebanyakan wanita merasakan bekalan susu mereka adalah rendah walaupun sebenarnya ianya tidak. Kekurangan mungkin ada jika ibu tidak lagi mengalami refleks susu terkeluar dengan tiba-tiba atau tidak lagi ada perasaan buah dada penuh atau susu tidak lagi bocor dari puting.

Sebenarnya, semua tanda-tanda ini adalah tanda-tanda biasa yang menunjukkan bahawa badan anda sudahpun menyesuaikan diri dengan keperluan penyusuan bayi anda. Juga, bayi yang sedang membesar akan memerlukan lebih banyak susu, dan, oleh itu, memang merupakan perkara biasa jika anda meragui sama ada bekalan susu anda memadai. Sesetengah bayi pula lebih cepat dan efisien dalam penyusuan dan memerlukan sedikit masa sahaja untuk habis menyusu, dan ini juga boleh menyebabkan anda bimbang yang bekalan susu anda tidak mencukupi.

Atasi Morning Sickness Dengan Shaklee

with 0 Comment

SET MORNING SICKNESS SHAKLEE


Nama je morning sickness, tapi loya & muntah sepanjang hari. Sampai sekarang tidak diketahui punca sebenar morning sickness. Kemungkinan besar disebabkan perubahan hormon yang berlaku secara mendadak di dalam badan ibu yang mengandung. Di samping itu, Ana cadangkan anda ambil Set Morning Sickness Shaklee. Alhamdulillah set ni dah membantu ramai ibu hamil di luar sana. Rata-rata pelanggan memberikan feed back positif selepas seminggu mengambil set ni.

Set Morning Sickness Shaklee terdiri daripada:

 

Atasi Morning Sickness Dengan Shaklee

 

Peppermint Ginger Plus

·         Ia tidak akan mengganggu bayi kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil KKM. Direka khas oleh pakar herba utk mengurangkan morning sickness ibu hamil.

·         Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.

·         Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

·         Pengambilan vitamin ini akan membantu mengurangkan loya yang dihadapi.


B Complex



Atasi Morning Sickness Dengan Shaklee


·         Kajian menunjukkan bahawa 1/3 daripada wanita yang mengambil Pyridoxine berjaya mengurangkan masalah morning sickness yang dihadapi. Pyridoxine ni adalah salah satu komponen dalam Vitamin B iaitu B6. Kebaikan Pyridoxine akan diperolehi secara optimum jika diambil bersama Asid Folik (B9), Niacin (B3) & Cobalamin (B12). Mana nak dapat semua Vitamin B ni? Jawapannya: B Complex Shaklee mengandungi semua Vitamin B yang disebut tadi. Bagus kan?

  • B Complex juga merupakan vitamin yang boleh membantu anda berasa gembira & anti stress.


Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Ana Adni Collection 2011. Dikuasakan oleh Blogger.

SEBARANG PERTANYAAN?

SEBARANG PERTANYAAN?
HUBUNGI ANA

Jom BerShaklee

Jom BerShaklee
Jom Order :)

Terima kasih, datang lagi...

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA
CIKGU VITAMIN ANA

PROMO TAMBAHAN

PROMO TAMBAHAN
MAC 2015

PROMOSI HEBAT

PROMOSI HEBAT
MAC 2015

Popular Posts

Set Subur Lelaki/Wanita

Set Kurus Shaklee Yang Superb

Set Ibu Menyusu Kekal Slim

Set Bersalin/Berpantang Yg Hot!!

About Me

Foto saya

Salhana Arshad @ owner of Cikgu Vitamin Ana... Saya Pengedar Sah SHAKLEE seluruh Malaysia. SID saya 1077743. Inspirasi sihat, bahagia dan berjaya :)

Followers Google+ Mama Adni