Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa dengan Mighty Triple Gem


Ramadhan muncul lagi!

Salam ceria khas untuk pengunjung setia blog kesayangan Ana ni. Jangan bermuram sedih ye. Senyumlah selalu
J

Kali nie Ana nak kongsi pengalaman Ana sendiri mengganti puasa selama sebulan. Sebabnya, Ana bersalin baby Shafa’ lagi seminggu nak puasa…  Nie pun masih ada lagi 6 hari nak habis… hehe…


Apa rahsia Ana untuk kekal cergas, aktif dan kuat… Mari Ana kongsikan…

Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa dengan Mighty Triple Gem
 

Set Mighty Triple Gem. Ia menjadi peneman setia Ana sepanjang marathon ganti puasa. Bahkan ia akan menjadi semakin akrab dengan Ana apabila tiba Bulan Ramadan nanti. Jika ibu menyusu lagilah kena menjaga kesihatan supaya tidak terhidrat untuk kekal segar dan bertenaga ketika berpuasa. Jadi mommy-mommy yang breastfeeding kalau rasa cuak dan gusar, boleh lah cuba set Mighty Triple Gem nie.

Zaman moden ini dah banyak suplemen atau vitamin yang dapat membantu kita berpuasa dan meneruskan penyusuan kita kepada bayi kita. Malah susu kekal segar dan bertenaga, susu pun cukup, meriah dan pekat. Yang penting kita semakin slim dan ramping kerana puasa marathon! Hehe….

Jom kita bersual kenal dengan Mighty Triple Gem



Energizing Soy Protein

·         Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

·         Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

·         Membekalkan tenaga,

·         Memberikan rasa kenyang

·         Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

·         Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

·         Membanyakkan susu badan (milkbooster)

·         Membantu mengekalkan kepejalan otot

·         Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

·         mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

 

French Vanilla Mealshakes

·         Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

·         Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

·         Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

·         Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

·         Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik mampu memberikan tenaga yang berpanjangan di bulan puasa.

·         Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

 

Performance Drink (Orange Flavour)

·         Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

·         Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

·         Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

·         Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

·         Menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

·         Membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum di waktu berpuasa.



Sudahkah kita buat persediaan nak berpuasa? Terutamanya ibu yang menyusukan bayi. Memang boleh tanpa suplement utk berpuasa. Tapi ibu-ibu pasti akan berasa longlai dan tidak bermaya. Bila kita letih, mood kita akan menjadi kurang baik dan mengakibatkan pengeluaran susu terjejas.

Mighty Triple Gem bukan hanya untuk Ibu menyusu sahaja, semua golongan, lelaki, perempuan, ramaja, tua, muda, miskin, dan kaya boleh menikmatinya. Cepat grab mighty triple gem ini untuk anda kekal segar dan bertenaga berpuasa di bulan Ramadhan.

Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776