Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi


SUSU IBU HALANG OBESITI


Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi

Khasiat susu ibu sudah diketahui sangat baik untuk bayi dan ibu. Meningkatkan imunisasi bayi sejak kecil, membantu perkembangan tubuh dan berat anak serta mengekalkan berat badan ideal ibu antara kelebihan yang diakui ramai.

Sebuah kajian yang dilakukan di Okyama University Graduate School of Medicine di Jepun, menyatakan bahawa menyusukan bayi mengurangkan risiko anak mengalami obesiti pada usia lapan tahun sehingga 50 peratus.

Sekiranya bayi disusukan secara eksklusif selama enam bulan, risiko kegemukan berkurangan lagi 15 peratus, dibandingkan dengan bayi yang minum susu formula.

Menyusukan bayi mempunyai kaitan erat dengan berat badan untuk jangka masa panjang. Ia membantu membentuk pola makan sihat di kalangan kanak-kanak. Pemberian susu formula dalam jangka panjang akan meningkatkan produksi sel lemak yang meningkatkan kenaikan berat badan.

Jadi,jom bertukar kepada susu ibu ye. Susu ibu tak banyak.. Jom banyakkan dengan Set  Menyusu Shaklee… Set ini boleh membantu untuk meningkatkan produksi susu ibu dan memastikan kesihatan ibu yang optimum supaya ibu boleh menyusu secara eksklusif sehingga bayi berumur 2 tahun.

Susu Ibu Halang Obesiti Pada Bayi

Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776