Strok: Omega guard Shakee boleh membantu

with 0 Comment
Apakah strok dan puncanya...

Strok merupakan punca kematian ketiga terbesar di Malaysia, selepas penyakit jantung dan kanser. Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Walaupun kebanyakan kes menimpa orang dewasa, sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak.

Strok melibatkan - Emosi, Imbangan, Koordinasi, Penglihatan, Pendengaran, Deria rasa, dan Pergerakan Terkawal.


Strok: Omega guard Shakee boleh membantuTerdapat 2 jenis strok iaitu

(1) Strok Iskemia - Gumpalan darah tersekat di arteri dan menghalang perjalanan darah. Kerap kali, strok iskemia terjadi akibat dari timbunan kolesterol dan sisa lain di dalam arteri (atherosclerosis) selama bertahun-tahun.

(2) Strok berdarah - Apabila arteri pecah, darah dipaksa masuk ke dalam tisu otak, merosakkan sel-sel sehingga bahagian otak itu tidak dapat berfungsi. Penyakit darah tinggi yang lama dan tidak dirawat menyebabkan tekanan pada dinding arteri, menambahkan risiko ia pecah atau berdarah.

Jika anda pernah mengalami strok, besar kemungkinan anda ada mengambil ubat-ubatan yang ditentukan oleh doktor anda untuk mengurangkan risiko strok berlaku lagi.

Biasanya, ubat-ubatan itu membantu
* Merendahkan tekanan darah.
* Mengurangkan risiko gumpalan darah.
* mengurangkan tahap kolesterol ’tidak baik’.


Penting untuk anda mengambil ubat seperti yang ditentukan oleh doktor. Sesetengah orang berhenti mengambil ubat sebaik sahaja mereka merasa sihat – tanpa mengetahui yang mereka meletakkan diri sendiri dalam bahaya. Sepatutnya, anda meminta doktor anda menerangkan apakah dia ubat-ubat itu, kenapa anda patut mengambilnya, adakah sebarang kesan sampingan, dan jika anda mengalami apa-apa kesan sampingan yang tidak baik seperti pening atau mabuk-mabuk, anda mestilah memberitahu doktor anda.

*Sumber: NASAM (National Stroke Association of Malaysia)

Jika anda ingin mencuba pengambilan vitamin Shaklee, Ana cadangkan pengambilan Shaklee OmegaGuard, yang diketahui fungsinya sebagai pemecah lemak dan kolesterol 'tidak baik' (LDL), dan dalam masa yang sama bantu menambah kandungan kolesterol 'baik' (HDL).

Strok: Omega guard Shakee boleh membantu


Jadi, jika anda inginkan vitamin Shaklee selain daripada ubat ubatan doktor, anda memang boleh mencuba Omega Guard Shaklee ni. Tapi, perlulah diingatkan bahawa ubat ubatan doktor tidak boleh ditinggalkan. Melainan, anda telah mendapat nasihat dari doktor.

Berminat untuk order, jemputlah hubungi Ana dengan segera ye. Konsultasi hanya untuk pelanggan Ana sahaja :)


Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright Ana Adni Collection 2011. Dikuasakan oleh Blogger.

SEBARANG PERTANYAAN?

SEBARANG PERTANYAAN?
HUBUNGI ANA

Jom BerShaklee

Jom BerShaklee
Jom Order :)

Terima kasih, datang lagi...

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA

JOM LIKE PAGE FACEBOOK ANA
CIKGU VITAMIN ANA

PROMO TAMBAHAN

PROMO TAMBAHAN
MAC 2015

PROMOSI HEBAT

PROMOSI HEBAT
MAC 2015

Popular Posts

Set Subur Lelaki/Wanita

Set Kurus Shaklee Yang Superb

Set Ibu Menyusu Kekal Slim

Set Bersalin/Berpantang Yg Hot!!

About Me

Foto saya

Salhana Arshad @ owner of Cikgu Vitamin Ana... Saya Pengedar Sah SHAKLEE seluruh Malaysia. SID saya 1077743. Inspirasi sihat, bahagia dan berjaya :)

Followers Google+ Mama Adni