Cara atasi rambut kering dan berminyak ketika hamil

ibu hamil tak cantik. Selalu kita dengarkan. Sebenarnya itu hanya tanggapan kita  pada diri sendiri. Ibu hamil boleh kelihatan cantik menawan sepanjang kehamilan mereka. Jom baca perkongsian dan tips Ana ni.

Selalunya ibu hamil mengatakan mereka tidak cantik apabila sudah masuk trimester kedua kehamilan. Kenapa ye? Sebab waktu tu perut mereka dah nampak dan mereka merasakan kulit mereka kusam dan rambut kering sahaja.

Memang betul masalah kulit kusam dan rambut kering sahaja. Semua tu sebab berubahan hormon yang tinggi dalam badan ibu hamil. Ada juga yang akan mengalami rambut yang berminyak. setiap orang mempunyai masalah yang berbeza. Jika rambut berminyak sebelum hamil, keadaan akan bertambah teruk semasa hamil. begitu juga, jika ibu hamil yang mengalami masalah rambut kering sebelum hamil. Rambut akan bertambah kering dan rapuh semasa hamil.


Cara atasi rambut kering dan berminyak ketika hamilTips untuk rambut kering, ibu hamil boleh menggunakan shampoo yang lembut dengan perapinya sekali. dan untuk rambut berminyak, anda di sarankan untuk selalu mencuci rambut anda. ia bertujuan untuk mengembalikan kilauan rambut anda.

Risau untuk menggunakan shampoo yang ada bahan kimia dan akan memudaratkan anda dan bayi dalam kandungan. Ana sarankan ibu hamil menggunakan shampoo ProSante Shaklee nie. Ia hanya mengandungi bahan bahan semula jadi sahaja.

Cara atasi rambut kering dan berminyak ketika hamil


Kenapa Shampoo ProSante Shaklee ni terbaik sangat :
1. tiada Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Natrium Laureth Sulfat (SLES)
2. tiada Cocamide DEA atau Lauramide DEA
3. selamat untuk semua jenis rambut
4. keseimbangan pH
5. tiada minyak menyebabkan tersumbat
6. tiada Propilen Glikol
7. tiada Quartenium 15
8. tiada bahan pengawet "Penderma Formaldehyde" )seperti Imidazolidiny Urea atau Diazolidinyl Urea)
9. tiada warna atau bahan pewarna
10. tidak mengeringkan, tidak menanggalkan
11. diuji oleh ahli dermatologi
12. diuji secara klinikal
13. tidak menyembabkan folikel rambut tersumbat
14. tidak diuji ke atas haiwan

Hebatkan!. Anda boleh menggunakan Revitaling Shampoo untuk membersih dan memulihkan lantunan dan sinaran muda rambut anda. ia dihasilkan berasaskan sayuran dan bertujuan untuk
  • mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut,
  • membantu mengurangkan kusut
  • mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan
Jadi, setiap penggunaannya akan menghasilkan rambut yang
  • bersih - menanggalkan minyak berlebihan dan kotoran
  • kuat - tidak menanggalkan kelembapan penting, jadi kitikel rambut sentiasa licin dan tahan dari rosak walaupun dalam keadaan basah
  • lantunan - anti statik dan tidak mengeringkan, jadi rambut mengekalkan flexsibeliti dan daya tahan semualajadi
  • menyegarkan - menampilkan Scalp Health Complex untuk menenangkan dan melembapkan, membuat kilut kepala berasa selesa dan bertenaga.

Dan Purifying Shampoo pula boleh digunakan untuk membersih secara mendalam disamping melindungi kelembapan asli rambut anda.

Superbkan. Gabungan kedua dua shampoo ni dengan jadual penggunaan yang betul akan menghasilkan kesihatan rambut yang elok dan sihat.

Jadi, semua ibu hamil sudah tidak perlu risau lagi tentang masalah rambut kering dan berminyak semasa hamil. Semuanya boleh diatasi dengan Shampoo ProSante Shaklee. Sebenarnya Shampoo ProSante ni adalah sebahagian dari set kesitahan rambut Shaklee seperti gambar. Tapi untuk ibu hamil kedua dua shampoo tu dah elok sangat untuk atasi masalah rambut kering dan berminyak.


Cara atasi rambut kering dan berminyak ketika hamil


Jom order segera dengan Ana. Ana akan bimbing cara menggunakan shampoo ni dengan betul.

Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776