Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee

Bahayakah jika kita berasa kebas tangan?Anda sering rasa kebas pada bahagian tangan dan jari-jari tangan. Rasa kebas ini akan menjadi lebih kuat terutamanya semasa memandu, semasa memegang objek seperti penyapu, telefon atau pen atau semasa bangun dari tidur. Bila ini berlaku anda akan berasa sakit berdenyut pada sendi tangan sehingga ke lengan atas, bahu atau ke tapak tangan dan jari. Selalunya ia berlaku selepas menggunakan tangan secara berterusan atau menggunakan tangan dengan kuat.

Adakah ini tanda-tanda sejenis penyakit? Penyakit apa ye? Anda pernah dengar nama Carpal Tunnel Syndrome?


Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan ShakleeCarpal Tunnel Syndrome adalah satu keadaan di mana berlaku tekanan kepada saraf Median (‘Median Nerve’) di pergelangan tangan seseorang. Ia dua kali ganda lebih kerap berlaku kepada wanita berbanding lelaki dan dalam 80 peratus kes, pesakit berusia lebih daripada 40 tahun. Ia boleh disebabkan oleh tekanan daripada persekitaran luar tangan atau daripada dalam terowong pergelangan tangan (‘Carpal Tunnel’) itu sendiri.

Jom kita baca kaedah merawat Carpal Tunnel Syndrome ini. Rawatan untuk pesakit Carpal Tunnel Syndrome yang kronik ada 2 cara.


Kaedah tanpa pembedahan melibatkan:

 • Anduh: mengurangkan pergerakan pada pergelangan tangan akan mengurangkan simptom terutamanya pada waktu malam (layari laman web futuro.com.my). Namun alat ini hanya berkesan untuk keadaan CTS pada peringkat awal. 
  Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee
  Anduh digunakan untuk merawat Carpal Tunnel Syndrome
 • non-steroidal anti-inlammatory drug (NSAIDs): Menggunakan ubat mengurangkan bengkak untuk mengurangkan rasa sakit terutamanya mereka yang mengalami kesakitan disebabkan oleh keadaan yang berkaitan dengan pembengkakan bahagian tangan.
 • steroid: Suntikan ubat jenis steroid ke dalam bahagian carpal tunnel boleh mengurangkan kesakitan. Pengambilan steroid secara oral pula mungkin tidak dapat mengurangkan simptom.

Kaedah pembedahan

 • Situasi ini mungkin terpaksa dilakukan di mana simptom tidak dapat dirawat menggunakan cara lain atau simptom terus berlarutan dan bertambah teruk.
 • Pembedahan boleh dilakukan dengan cara endoskop atau dengan membuat pembedahan kecil di bahagian pergelangan tangan.
 • Doktor akan membuat hirisan pada ligamen carpal yang memberi tekanan pada saraf median.

Pesakit yang mengalami simptom yang tidak teruk boleh mengurangkan rasa sakit dan kebas dengan mengambil lebih banyak masa untuk merehatkan tangan atau membuat pek ais untuk mengurangkan bengkak pada tangan.

Selain itu, Ana cadangkan anda yang mengalami masalah ini untuk mengamalkan Set Sendi Shaklee dan Vivix Shaklee bagi merawat Carpal Tunnel Syndrome yang dihidapi.


Set Sendi Shaklee


Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee
 
 • Ostematrix untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf.
 • Advanced Joint Health Tablet (AJHT) mengandungi glucosamine untuk melincirkan sendi dan saraf. Kandungan aktif ekstrak bunga Boswellia ialah asid Boswellic yang antara lain berfungsi menghalang tindak balas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan.
 • Omega Guard bagi anti-inflammation.

Vivix Shaklee


Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menyihatkan sendi, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.


 • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
 • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
 • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

 

Jom baca testimoni di bawah

Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee
 
 
Anda atau kawan kawan atau saudara mara yg mengidap penyakit ni diperingkat awal. Bolehlah mencuba dengan set sendi Shaklee. Tetapi, semuanya perlu mendapat nasihat doktor anda ye...

Supplement adalah langkah mencegah sebelum parah...

Anda perlukan set sendi ni... Anda boleh hubungi Ana seperti di bawah...
ATAU PUN anda membuat pembelian terus di sini...

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=80cd71aee683e52c643ad59a03524806


Boleh hubungi Ana di:
Nor Salhana; Shaklee ID : 1077743
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776