Joint Height Tablet Shaklee untuk rawatan Arthritis

Salam maulidur rasul untuk semua umat islam... :) Entri nie dahlama tersimpan dalam draft je... So, malam nie, rasa nak touch up entri nie bagi cun sikit lagi... hehe... inilah hasilnya...

Kaedah alternatif merawat arthritis

Entri kali ini Ana nak mengajak semua mengenali penyakit arthritis. Pernah dengar tak? Pernah tak berjumpa mereka yang mengidap penyakit ini? Macam mana nak kenal mereka yang mengidap penyakit nie? Cuba tengok pic di bawah nie....


Kebaikan Advanced Joint Health Shaklee - rawat Arthritis






Definisi Arthritis

Arthritis adalah radang yang berlaku di sendi-sendi yang menyebabkan sendi sakit, bengkak dan kaku. Ianya boleh di sebabkan oleh mekanisma "autoimmune", jangkitan, perubahan "degenerative" atau kecacatan pada baka.

Jenis-jenis arthritis adalah:
  • Osteoarthritis (OA)
  • Rheumatoid Arthritis
  • Infectious arthritis
  • Polymyalgia rheumatica



Tanda-tanda dan gejala
  • Sakit sendi (lengan, pergelangan tangan, jari-jari, pergelangan kaki, lutut, pinggul dan bahagian bawah tulang belakang terutama semasa dan selepas aktiviti.
  • Bengkak di bahagian sendi dan dalam OA terdapat bengkak yang tegang di persekitaran sendi.
  • Kekerasan sendi.
  • Sakit di sekitar sendi.
  • Deformiti.
  • Krepitus semasa pergerakan (dalam OA).
  • Otot mengecil (Otot peha bagi arthritis sendi lutut).
  • Pergerakan sendi dan fungsi adalah terhad serta kurang upaya.
  • sukar melakukan tugasan tertentu.
  • sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan.



Kebaikan Advanced Joint Health Shaklee




Faktor-faktor risiko osteoarthritis
  • Peningkatan umur
  • Kegemukan : di kedua - dua sendi lutut yang mendapat OA
  • Keturunan : terutamanya OA yang terjadi pada semua sendi.
  • Pergerakan yang keterlaluan.
  • Kecederaan sendi yang teruk:Kepatahan tulang.
  • Koyak pada bahagian meniscus.
  • kerosakan pada ligamen
  • Pekerjaan : OA sendi lutut dikalangan pekerja.
  • OA sendi paha di kalangan petani.



Perawatan

Perawatan OA melibatkan pendekatan pelbagai disiplin bertujuan untuk menghilangkan gejala dan memperbaiki fungsi sendi.

Ia melibatkan rawatan tanpa ubatan dan penggunaan ubatan.

Bagi kes-kes tertentu, pembedahan diperlukan.


Pendidikan pesakit
  • Pesakit yang mengidap OA perlu diberitahu tentang penyakit tersebut dan kesan jangka panjangnya perlu di bincangkan.
  • Pesakit yang memahami tentang penyakit tersebut dan kesannya akan dapat mengatasinya dengan lebih baik dan kurang mengadu sakit.
  • Matlamat utama adalah untuk menanam sikap yang positif.
  • Penurunan berat badan.
  • Pesakit yang mempunyai berat badan berlebihan harus berazam mengurangkan berat badan.
  • Penurunan berat badan akan mengurangkan kesakitan OA sendi lutut.
  • Penurunan 5 kg berat badan akan mengurangkan tekanan keatas sendi lutut sebanyak 15-30 kg bagi setiap langkah.



Fisioterapi

Fisioterapi perlu dimulakan secepat mungkin untuk memperbaiki pergerakan sendi. meningkatkan kekuatan otot, mengurangkan kesakitan dan mencegah hilang upaya yang berlarutan.

Semua pesakit perlu mengambil bahagian didalam program senaman untuk menggerakan sendi-sendi dan menguatkan otot-otot sekelilingnya.



Program senaman

Program senaman perlu di khususkan untuk setiap individu.

Gabungan senaman termasuk pergerakkan, meningkatkan kekuatan dan senaman aerobik berintensiti rendah yang bersesuaian.

Terdapat 2 jenis program senaman:
  • Senaman gerakan sendi dan senaman meningkat kekuatan.
  • Senaman isometrik adalah di galakan pada mulanya, diikuti dengan senaman berintangan yang menggabungkan rangkaian senaman. Senaman ini perlu dilakukan setiap hari.

Kebaikan Advanced Joint Health Shaklee


Rawat dengan Joint Health Tablet Shaklee
  • Tidak mengandungi kondroitin sulfat sebab ia tidak diserap dengan baik bila diambil secara oral.
  • Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap .
  • Ekstrak Jagung, menambahkan fungsi kusyen kepada sendi. Menyebabkan pergeselan antara sendi yang menyakitkan menjadi lega dan kurang sakit.
  • Vitamin C, Tembaga, Zinc dan Mangan, beri kesan tisu penyambung yang sihat. Ini akan mengurangkan risiko sendi rosak dan seterusnya, tulang juga dapat dipelihara.
Lagi best kalau Joint Health Tablet ini diamalkan bersama Ostematrix dan Omega Guard. Jom kita baca bagaimana ia menjadi lagi best?


Cara Ostematrix Membantu?
Dikenali sebagai calcium-magnesium. Pengambilan kalsium penting untuk pembentukan tulang yang kuat. Jika kita kekurangan kalsium tulang akan mudah retak, patah juga rosak. Pengambilan kalsium sangat memberi kesan yang baik kepada tulang. Tulang yang sihat menyumbang kepada sendi yang sihat.

Bagaimana Omega Guard Membantu?
Dihasilkan dari ikan laut dalam yang berkualiti tinggi. Dengan proses begitu teliti, untuk penghasilan Omega 3 dan Omega 6 yang 'mantap'.
Secara semulajadi, minyak ikan Shaklee ini bersifat anti radang atau anti imflamasi. Jadi, ini akan mengurangakan keradangan yang berlaku akibat sakit sendi arthritis. Ia juga bertindak memelihara sendi. Caranya? Asid lemak Omega 3 mencegah kemusnahan enzim yang bentuk tisu rawan untuk perlindungan sendi. Hasilnya sendi yang lebih sihat akan dinikmati oleh pesakit sendi.

Selagi kita bernyawa kita perlu berikhtiar mengubati penyakit kita. Islam tidak suka umatnya berputus asa. Selagi hayat dikandung badan, selagi ajal belum menjemput kita wajib berbuat yang terbaik untuk diri kita. Jika ada ibubapa, pak atau mak sedara kita yang mengidap arthiritis boleh berikan Joint Health Tablet Shaklee untuk merawat penyakit ini. Insyallah boleh sembuh.


Nak tahu lebih lanjut... Macam mana nak order...
Boleh hubungi Ana di:
email : anaadnicollection@yahoo.com
FB : Pn Salhana Arshad
Fan Page FB : Cikgu Vitamin Ana (sila klik LIKE untuk info terkini)
SMS/Wechat/Whatapp : 019-4640776